Pure chocolade in gezonde recepten

Pure chocolade in gezonde recepten

Door Ferry

Hou je van pizza, zoete snacks, heerlijke chocoladevariaties of kies je voor een bezoek aan de Mac om eens in de zoveel tijd heerlijk culinair te zondigen? En wat dacht je van het maken van een lekkere chocoladetaart? Het hoeft niet onder de noemer zonden te vallen. Probeer eens wat anders en kies bewust voor pure chocolade met liefst een hoog percentage cacao. Cacao bevat veel mineralen, anti-oxidanten en vitamines die goed voor je zijn. Wanneer je dat ook nog eens combineert met superfoods en andere gezonde producten in één recept, kan je een fantastische en verrassende traktatie toveren.

 

Truffels van pure chocola met kokos-avocadovulling

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 1-2 avocado(‘s), gepureerd
  • kwart cup ahornsiroop
  • twee eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 kopje geraspte kokos

Voor de bedekking/coating

  • half kopje kokosolie
  • cacaopoeder, circa half kopje, naar smaak
  • ahornsiroop naar smaak

Bereidingswijze

Pureer de avocado en meng hier de andere ingrediënten voor de vulling doorheen. Maak stevige balletjes en meng dit met de ingrediënten voor de coating. Laat het geheel afkoelen in de koelkast zodat het verhardt. En voilà.

Dark & healthy chocolade muffins

Ingrediënten

  • driekwart cupje kokosolie, gesmolten
  • dezelfde hoeveelheid amandelmeel
  • twee eitjes
  • een paar eetlepels zoetstof, honing of kokosbloesemsuiker
  • twee theelepels vanille
  • lepeltje bakpoeder
  • twee eetlepels cacaopoeder
  • half kopje amandelmeel
  • Cacao nibjes, kleine stukjes cacao

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 180 graden en vet een muffinpan in met (kokos)olie. Meng de kokosolie, eieren, amandelmeel en andere ingrediënten tot een mooie massa en vul de muffinpan tot circa driekwart hoogte. Zet de pan in de voorverwarmde oven en wacht af totdat je healthy muffins licht uitsteken. Enjoy!

Chocolademelk, maar dan ietsjes anders

Gezond koken hoeft geen tijdrovende rocket science te zijn! Met experimenteren en het internet nalopen op de leukste nieuwtjes omtrent de zoekterm gezond koken met pure chocolade kom je een heel eind! Zo ook met dit eenvoudige recept.

Verwarm 250 ml amandelmelk en voeg hieraan toe: één theelepel kaneel, één theelepel vanille-extract en het belangrijkste ingrediënt: twee eetlepels cacaopoeder. Een verrassend en gezonder resultaat dan de welbekende chocolademelk die je bij de supermarkt haalt. Enigszins bitter van smaak, dus mocht je een zoeterkauwer zijn kan je overwegen om hier een beetje honing aan toe te voegen. Let op: laat het geheel niet koken en serveer heet, zodat jij en je tafelgenoten alvast kunnen voorgenieten van de heerlijke aroma’s.

 

Dit was slechts een greep uit onze inspiratie voor gezond koken met chocolade. Je kunt vele kanten op en nogmaals: online chocolade inspiraties zijn de beste!